Visions és una col·lecció d’art solidari de la Fundació Ulls del món que vincula el Dret Universal a la Visió amb l’art, tenint com a nexe d’unió la imatge i la percepció visual.

El projecte va néixer l’any 2008 i inclou més de 90 obres, entre peces pictòriques, escultòriques, gràfiques, fotogràfiques i de videoart, que uns 60 reconeguts artistes contemporanis han donat solidàriament a la Fundació amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la precària situació oftalmològica en la qual es troben milers de persones en el món i recaptar fons per assolir un món en el qual no hi hagi persones cegues innecessàriament i tothom tingui l’oportunitat de desenvolupar el seu potencial humà.

El fons d’art es va iniciar amb 28 fotografies de Manel Esclusa realitzades al Sàhara l’any 2006. En poc temps, la col·lecció es va anar ampliant amb peces de prestigiosos artistes com Antoni Tàpies i Andreu Alfaro, que van crear unes obres especialment per a la Fundació. Més tard, s’hi van sumar peces de Miquel Barceló, Jaume Plensa, Lita Cabellut, Miquel Mont, Marina Núñez, Joan Pere Viladecans, Antoni Llena, Ignasi Aballí, Joan Fontcuberta, Riera i Aragó o Cristina Iglesias, entre molts altres.

A través de la seva mirada i les seves interpretacions artístiques de l’entorn, Ulls del món pretén donar a conèixer les iniciatives que duu a terme per lluitar contra la ceguesa evitable i, alhora, recaptar fons per al desenvolupament dels diferents projectes de cooperació que té en marxa. L’import íntegre que s’aconsegueixi es destinarà a la implementació de les diferents activitats de prevenció, tractament i formació sobre salut ocular en el terreny.

La solidaritat d’aquests artistes, juntament amb la teva, permetran que Ulls del món segueixi treballant perquè la salut ocular sigui accessible, assequible i equitativa arreu del món. Adquirint una peça contribuiràs a tornar la visió a moltes persones vulnerables.

Tanca el cercle: escull una obra, ajuda a qui ho necessita i gaudeix-ne.

 

Si t’agrada el que veus, mira la resta d’obres a la galeria fotogràfica de Visions i si estàs interessat en alguna, posa’t en contacte amb la Fundació.