La tercera comissió medicoquirúrgica que està previst que es desplaci a Inhambane a finals del mes de juny estarà  formada per 3 oftalmòlegs, el Dr. Andrés Müller-Thyssen, supervisor mèdic del programa “Ulls de Moçambic”, el Dr.  Ion Albisu i la Dra. Maite Arrazola, tots 3 de Euskadi i 3 instrumentistes, Lourdes Rebollo, Montse Carol i una altra infermera encara per determinar.

 Aquesta comissió medicoquirúrgica està previst que treballi, voluntàriament, entre els dies 30 de juny i 17 de juliol a l’Hospital Provincial d’Inhambane, situat 450km al nord de Maputo, la capital de Moçambic, atenent a les persones amb deficiències visuals i sense recursos econòmics.

 L’objectiu d’aquesta comissió és tractar, principalment, pacients amb cataractes, tornant la visió a desenes de persones per tal que puguin tornar a ser autosuficients.

 El Dr. Müller-Thyssen i la infermera Lourdes Rebollo tenen previst desplaçar-se posteriorment a Maputo per impartir un curs de formació en la tècnica de facoemulsificació en el marc del projecte de formació i dotació del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Central de Maputo.

El Dr. Müller-Thyssen i la instrumentista Lourdes Rebollo durant
una intervenció al’Hospital Provincial d’Inhambane el passat mes de març