El metge moçambiquès becat per la Fundació, Abel Dos Santos, es troba des de principis de desembre al país africà per seguir amb el seu període de formació en l’especialitat d’oftalmologia. Dos Santos estarà fins al mes d’abril a l’Hospital Central de Maputo, on exercirà com a resident formant part de l’equip de la Dra. Zambujo, coordinadora nacional d’oftalmologia i responsable del servei d’oftalmologia del centre.

I és que la beca atorgada per Ulls del Món alterna períodes de vuit mesos formant-se a l’Hospital de l’Esperança de Barcelona, amb altres de quatre mesos de residència a Moçambic. Durant aquests temps, Dos Santos participarà a més en les activitats que la Fundació desenvolupi sobre el terreny, com són les comissions mèdiques a l’Hospital Provincial d’Inhambane i les comissions de formació a l’Hospital Central de Maputo.

El metge va ser becat per la Fundació l’any 2006 i està previst que finalitzi la seva especialització el 2010, moment en què tornarà a Moçambic per exercir com a oftalmòleg a la xarxa pública.