El municipi d’Abrera (Baix Llobregat) acull fins el dia 19 de desembre l’exposició “Ulls d’Inhambane”, un reportatge realitzat per la fotògrafa Elisenda Pons sobre les activitats de cooperació desenvolupades per Ulls del Món a Moçambic. La mostra es va inaugurar el 29 de novembre en un acte encapçalat per l’alcaldessa d’Abrera, Maria Soler, i la directora de la Fundació, Núria Ramon. “Ulls d’Inhambane” es pot veure a la Sala de Cultura d’Abrera (c/Federico García Lorca, 7), de dilluns a dissabte de 17.00 a 22.00 h.

L’exposició la formen una vintena d’imatges en blanc i negre, una mostra de les 47 fotografies que originalment l’integraven però que s’han hagut de reduir per les dimensions de la sala. Es tracta d’un reportatge que l’Elisenda Pons va realitzar el maig de l’any 2005 a la província moçambiquesa d’Inhambane, una de les zones amb menys recursos del país. L’autora forma part de l’equip de fotògrafs d’El Periódico de Catalunya, cobrint la informació diària i realitzant reportatges. Amb Ulls del Món ja va col·laborar l’any 2002 realitzant el reportatge “Ulls del Sàhara”, que ha estat exposat en diverses sales de Catalunya.

L’exposició d’Inhambane també ha visitat diverses zones del país i de fora d’aquest. Enguany ha estat a Lisboa i Santa Coloma de Gramanet, mentre que en anys anteriors havia passat per Gavà, L’Hospitalet de Llobregat, Sitges, Barcelona, Bilbao i San Sebastià.