Abriendo los ojos a Bolivia  ©Elisenda Pons/Ulls del món 2008

Abriendo los ojos a Bolivia ©Elisenda Pons/Ulls del món 2008

El projecte fotogràfic Abriendo los Ojos a Bolivia de la fotògrafa Elisenda Pons, es troba entre els vint finalistes del REVELA, II Premi Internacional de Fotografia als titulars dels drets socials, un premi en el que , l’objecte premiat no és el fotògraf, sinó el col·lectiu social  fotografiat. L’objectiu d’aquest premi és promoure l’ajuda social directa, donar a conèixer als fotògrafs i el seu treball  i crear dinàmiques de participació social solidàries.

Abriendo los Ojos a Bolivia és una proposta visual de la fotògrafa Elisenda Pons, membre de l’equip de fotògrafs d’El Periódico de Catalunya, que va ser produït l’any 2008 per Ulls del món per testificar la tasca de cooperació internacional al desenvolupament oftalmològic que la Fundació du a terme al municipi de El Alto a Bolívia en el marc del programa Ulls de Bolívia. A més d’aquest l’Elisenda Pons ha elaborat de manera voluntària els reportatges Ulls del Sàhara i Ulls d’Inhambane.

El 25 de maig tindrà lloc al Pati del Palau de la Virreina de Barcelona la cerimònia de lliurament de Premis REVELA i GEA Photowords, al que també opten els projectes finalistes.

Veure el reportatge complet