La Fundació ha iniciat aquests dies la tercera edició del Cybercampus Ulls del Món, una iniciativa que permet formar a distància els professionals oftalmòlegs bolivians a través de cursos per videoconferència. Aquest sistema de formació ha tingut molt èxit en els dos anys anteriors i enguany comportarà l’organització de tres cursos.

El primer d’ells ha tingut lloc els dies 3 i 4 de juliol, centrat en la degeneració macular associada a l’edat (DMAE), una malaltia degenerativa de la zona central de la retina. La formació ha anat a càrrec del Dr. Ricardo Casaroli, secretari del Comitè Mèdic de la Fundació i coordinador de les activitats de formació, i del Dr. Lluís Arias, oftalmòleg de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Hi han assistit una vintena de professionals oftalmòlegs bolivians de l’Institut Nacional d’Oftalmologia, que han pogut conèixer diversos aspectes relacionats amb la patologia, com casos clínics, diagnòstic i pautes de tractament actual. Aquest primer curs ha estat presentat per la directora general de la Fundació, Núria Ramon.

Els dos cursos restants estan previstos per a l’últim trimestre de l’any, centrats en les patologies d’uveïtis i glaucoma. La iniciativa Cybercampus Ulls del Món, organitzada per la Fundació juntament a l’Institut Nacional d’Oftalmologia i la Societat Boliviana d’Oftalmologia, compta amb la col·laboració d’Alcon i Techno Trends.