Els professionals de la xarxa d’atenció oftalmològica del municipi d’El Alto disposaran d’una beca per formar-se a l’Argentina en la tècnica quirúrgica de facoemulsificació, de manera que puguin atendre amb les màximes garanties d’èxit els pacients de l’atiplà bolivià que pateixen cataractes.

Es tracta d’una estada de tres mesos a l’Hospital Central de Mendoza, centre en el qual exerceix el supervisor mèdic del programa, Hernán E. Gras, que serà el responsable directe de la seva formació. El primer professional bolivià que gaudirà de la beca és Wilmer Guisbert, oftalmòleg de l’Hospital Municipal Corea, que els propers dies marxarà cap a terres argentines. Es preveu que ocupi la seva plaça una de les doctores que s’han especialitzat a l’Institut Nacional d’Oftalmologia (INO) gràcies a la col·laboració d’Ulls del món, Shirley Cuentas, de manera que se segueixi oferint atenció oftalmològica des dels cinc centres sanitaris dotats per la Fundació.

El programa d’Ulls del món a terres bolivianes és possible gràcies al suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i la Fundació ONCE per a Llatinoamèrica (FOAL).