La Fundació ha organitzat amb èxit el seu acte anual de sensibilització i recaptació de fons a terres gallegues, coincidint amb el Xacobeo 2010. A Noite dos Ollos do mundo ha tingut lloc el divendres 12 de novembre al Parador “Hostal dos Reis Católicos” de Santiago de Compostel·la.

El sopar solidari ha comptat amb el suport de gairebé 250 persones i l’assistència d’unes 150, entre representants de l’àmbit polític, empresarial, cultural i sanitari gallec, però també procedents de Catalunya i d’altres comunitats de l’Estat espanyol com Madrid o el País Basc, i de Portugal.

Han recolzat la iniciativa la Confederació d’Empresaris de Galícia i professionals del sector oftalmològic com ara el Dr. Gómez-Ulla, president de la Societat Espanyola de Retina i Vitreo, el Dr. Fernández Vila, president de la Societat Gallega d’Oftalmologia, i el Dr. Sánchez Salorio. Entre les personalitats destacades hi havia el president de la Xunta de Galícia, Alberto Nuñez Feijóo, la secretaria general de la Consellería de Sanidad, Sagrario Pérez o el Valedor do Pobo, Benigno López.

A Noite dos Ollos do mundo ha permès recaptar prop de 150.000 euros, que es destinaran a les activitats incloses en els programes de cooperació oftalmològica que la Fundació té en marxa als campaments de refugiats sahrauís, Moçambic, Bolívia i Mali. La vetllada solidària ha estat conduïda pel periodista Fernando Ónega i l’actriu Uxía Blanco, i ha comptat amb l’actuació musical de Carlos Nuñez.