L’oftalmòleg barceloní Carlos Móser i la seva fotografia sobre el projecte Ulls de Moçambic han estat els guanyadors del I concurs fotogràfic Ulls del Món, una iniciativa de sensibilització i divulgació convocada per la Fundació Ulls del Món amb el nom ‘Tornar la visió: una altra forma de combatre la pobresa’.

En aquesta primera edició del concurs s’hi han presentat un total de 37 imatges sobre els projectes de cooperació de la Fundació als campaments de refugiats sahrauís, Moçambic i Bolívia, realitzades per 17 voluntaris i col·laboradors d’Ulls del Món. La fotografia guanyadora ha estat escollida per un jurat integrat per fotògrafs professionals vinculats amb l’entitat com ara Núria Andreu, Manel Esclusa, Manuel Outumuro i Elisenda Pons, i serà reproduïda a la portada de la memòria anual de la Fundació de l’any 2008, que en aquests moments està en procés d’edició.

La imatge de Carlos Móser mostra el rostre d’un nen moçambiquès amb cataractes als dos ulls mentre és atès pels voluntaris que integren una comissió mèdica d’Ulls del Món al país africà. L’oftalmòleg barceloní és un professional molt vinculat a la Fundació i coneix molt bé el seu treball; de fet, va ser el primer supervisor mèdic del programa “Ulls de Moçambic”, la qual cosa el va portar a viatjar sobre el terreny una vegada a l’any en el període 2002-2006.

El Dr. Móser, expert en oftalmologia tropical i cap del servei d’oftalmologia de l’Hospital General de l’Hospitalet de Llobregat, també ha participat en activitats de sensibilització de l’entitat, com ara la xerrada que es va celebrar l’octubre de 2008 a l’Hospitalet.