Com és habitual cada any, Ulls del món celebra el Dia Mundial de la Visió el segon dijous d’octubre. Dia Mundial de la Visió a BarcelonaEnguany, la celebració va tenir lloc el dia 10 i la seu de la Fundació a Barcelona va obrir les seves portes a tothom que volgués apropar-se per conèixer la tasca que realitza per combatre la ceguesa evitable.

Sota el lema #VisionFirst!, proposat per l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa (IAPB, en les sigles en anglès), es va pretendre conscienciar la població sobre la importància de realitzar revisions oculars de forma periòdica i sobre el fàcil accés que tenim les societats del nostre entorn a la salut ocular, en comparació amb els països menys desenvolupats.

A Moçambic, la celebració va anar a adreçada a conscienciar la població local sobre la importància de conèixer les principals patologies oculars, com prevenir-les i com actuar per a fer-hi front. Per exemple, es va visitar un orfenat d’Inhambane on es van realitzar revisions oculars als nens i nenes i al personal del centre. Posteriorment, l’equip d’Ulls del món va distribuir ulleres a qui les necessitava.

En el cas de Bolívia, un any més, aquesta diada es va celebrar amb gran acceptació per part de la ciutadania.Dia Mundial de la Visión en Bolivia

A la zona periurbana de Vinto (Oruro), Ulls del món va promoure una Fira de Salut Ocular. Els protagonistes de la diada van ser els i les alumnes de dues escoles locals, que van participar en un concurs per divulgar bons hàbits en salut ocular que incloïa dibuixos, actuacions de teatre, balls i cançons. Un jurat, format per autoritats del Ministeri de Salut, del Centre de Salut de Vinto i representants d’Ulls del món, va escollir els infants guanyadors, a qui es va entregar un certificat i una motxilla amb material escolar.

A Tarija la jornada va anar encaminada a anunciar la convocatòria de dos concursos escolars relacionats amb la importància de la cura dels ulls i prevenció de malalties. Per mitjà de dibuixos, en el cas dels nens i les nenes de primària, i per mitjà d’art urbà, en el cas de secundària, es pretén sensibilitzar sobre el Dret Universal a la Visió a les ciutats de Yacuiba i Pocitos.

A La Paz, les activitats van tenir un vessant més institucional. El Ministeri de Salut de Bolívia es va fer ressò del Dia Mundial de la Visió amb publicacions a les xarxes socials.