Formació Dintre de les activitats que es van dur a terme durant el mes de juny a Mali i continuant amb l’acord de cooperació que Ulls del món va signar amb ESASO (European School for Advanced Studies in Ophtalmology), la Fundació va promoure i gestionar la formació del malià, Dr. Saye, oftalmòleg de l’Institut d’Oftalmologia Tropical d’Àfrica (IOTA) a la prestigiosa universitat de la Suïssa Italiana, a Lugano.

Aquesta formació va durar una setmana i comprenia diferents conferències i classes teòriques i pràctiques sobre la retina mèdica i quirúrgica. L’oftalmòleg va poder ampliar els seus coneixements gràcies a l’estudi de casos clínics impartits per diferents professors reconeguts dels EUA, Polònia, Alemanya, Egipte i Itàlia. Coneixements que podrà aplicar en les seves tasques d’assistència oftalmològica a Mali, a les que dóna suport Ulls del món.

El Dr. Saye va ser l’únic alumne d’Àfrica que va participar en aquest curs i, segons les seves pròpies paraules, ‘aquesta formació m’ha permès assentar una base sòlida en la meva carrera i més concretament en relació amb el segment posterior de la retina… Personalment, no només he guanyat experiència en la pràctica de la vitrectomia, si no també en el protocol de la gestió de malalties del segment posterior‘.

Amb aquestes formacions, el programa Ulls de Mali, que actualment compta amb el suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, reforça la tasca de l’IOTA, el centre de formació en oftalmologia més important dels països de parla francòfona a l’Àfrica.