La Fundació organitza de l’1 al 9 de juny una comissió que permetrà muntar el taller d’òptica de l’Hospital Regional Sominé Dolo, a Mopti, una prioritat del programa Ulls de Mali 2008-2010. I és que a la regió de Mopti no hi ha cap centre que munti ulleres i l’única òptica pública del país és a Bamako, inclosa en les instal·lacions de l’Institut d’Oftalmologia Tropical d’Àfrica (IOTA).

La comissió l’integren la tècnica d’Òptica d’Ulls del món, Sandra Barroso, i el tècnic d’equipaments, Jesús Barragán. La seva tasca en la seva estada sobre el terreny consisteix en muntar la instal·lació amb els materials i equipaments que s’han enviat a Mopti durant els primers mesos de l’any. També està previst que la tècnica d’Òptica es reuneixi amb el tècnic de muntatge d’ulleres que es responsabilitzarà del taller per tal d’organitzar el treball diari, una vegada finalitzada la seva formació a l’IOTA, en la qual ha col·laborat la Fundació.

La posada en marxa del taller permetrà que la població de Mopti, superior al milió i mig de persones, tingui accés a les ulleres a baix cost i puguin corregir així els seus defectes refractius. El projecte Ulls de Mali 2008-2010 compta amb el suport del Govern Basc/Eusko Jaurlaritza.