La Fundació ha organitzat del 26 de març al 6 d’abril una comissió de prospecció a Malí, amb l’objectiu de conèixer a fons la seva realitat oftalmològica després que el viatge institucional del desembre es tanqués amb bones perspectives d’iniciar-hi un projecte de cooperació. Aquesta iniciativa ha de permetre determinar exactament les necessitats oftalmològiques existents, definir les línies d’intervenció i concretar aspectes logístics a desenvolupar al país africà.

Integren la comissió l’oftalmòleg Andrés Müller-Thyssen, el tècnic d’equipaments José Luis Royo i la Ilaria Ravai, en representació de la Fundació. Durant la seva estada a Malí tenen previst entrevistar-se amb el responsable del Programa de la Prevenció i la Lluita contra la Ceguesa Evitable, el director de l’Institut d’Oftalmologia Tropical d’Àfrica (IOTA), el responsable del programa Lluita contra el tracoma i les malalties que provoquen ceguera, el director de l’Hospital de Sanhga i el director i personal sanitari de l’Hospital de Mopti.

Precisament Mopti és la regió on Ulls del Món té previst desenvolupar les seves activitats. Situada al sud del país, té una població de més d’un milió i mig d’habitants, amb un alt índex de pobresa i una baixa oferta de serveis sanitaris. En aquest sentit, només compta amb un oftalmòleg, que treballa al Servei d’Oftalmologia del centre de Mopti.