Del 26 de juny a l’11 de juliol es duu a terme l’única comissió medicoquirúrgica prevista per aquest any a l’Hospital Provincial d’Inhambane, en el marc del programa Ulls de Moçambic.

La comissió està encapçalada pel supervisor mèdic del programa, Iñaki Genua, que està acompanyat per l’oftalmòloga Fabiola Eder, i les infermeres instrumentistes Martxeli Seco, Pilar Boudet i Maria Carmen Vallés. També forma part de l’expedició el tècnic d’equipaments, José Luis Royo, que es troba a Moçambic des del 19 de juny amb l’objectiu de revisar i reparar els equipaments oftalmològics que s’utilitzen en les consultes i intervencions quirúrgiques que es realitzen, però també els equipaments òptics del taller d’òptica de l’Hospital Provincial d’Inhambane.

Com és habitual, els professionals voluntaris de la Fundació aprofiten l’activitat per capacitar els tècnics d’oftalmologia, infermeres i auxiliars d’infermeria de l’hospital en tècniques quirúrgiques i de diagnòstic, cures oftalmològiques i instrumentació.

La comissió arriba uns dies després que se celebrés la Mozambique Eye Care Coalition (MEEC), una trobada entre les diferents organitzacions sense ànim de lucre que treballen al país africà en el camp de la salut visual i en la qual hi va prendre part la coordinadora del programa Ulls de Moçambic, Gema Facal. La reunió va tenir lloc el dia 7 de juny amb l’objectiu de donar suport al pla nacional d’oftalmologia i d’intercanviar informació i experiències amb relació al seu treball.