Comisió local Inambane (2011) Del 2 al 16 de juny se celebra a l’Hospital Provincial d’Inhambane una comissió medicoquirúrgica per tal d’atendre les necessitats oculars dels habitants de la província sense recursos econòmics, especialment pel que fa a les persones que pateixen cataractes.

Es tracta d’una activitat inclosa en el programa Ulls de Moçambic que complementa l’atenció oftalmològica permanent que des de l’any passat ofereix el professional local Abel dos Santos en el mateix centre, després de beneficiar-se d’una beca d’Ulls del món. L’oftalmòleg moçambiquès també participa en aquesta comissió, juntament a un grup de professionals voluntaris procedents de terres catalanes i que està integrat pels oftalmòlegs Carlos Móser i Antoni Salvador, les infermeres instrumentistes Olga Valverde, Esther Vilalta i Miriam Martín i el tècnic d’equipaments José Luis Royo.

Aquesta és la primera de les dues comissions previstes per aquest any en terres moçambiqueses i és possible gràcies a la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i la Fundação Calouste Gulbenkian.