Ulls del món organitza del 9 al 23 d’octubre una comissió medicoquirúrgica als campaments sahrauís de Tindouf. Es tracta de l’única expedició d’aquest tipus prevista enguany, en la línia iniciada els darrers anys de reduir l’activitat purament assistencial en benefici de les actuacions relacionades amb la formació i la prevenció.

La comissió està encapçalada per la supervisora mèdica del programa Ulls del Sàhara, Rebeca Atienza, que està acompanyada per les també oftalmòlogues Ana María Tirado i Rosa Arroyo, les infermeres instrumentistes Maria Carmen Vallés i Beatriz Serrano, l’infermer Jonatan Callejas, l’anestesista Julio Belmonte i el logista Rubén Torres. Els professionals voluntaris de la Fundació duen a terme revisions oculars a les persones amb deficiències visuals i sense recursos de les diferents wilaies, i intervenen quirúrgicament els casos que ho necessiten a l’Hospital Nacional de Rabuni.

L’activitat es desenvolupa en el marc del programa Ulls del Sàhara 2010-2012, que té com a finalitat donar suport a les activitats d’atenció òptica i oftalmològica programades per les contraparts locals sahrauís, el Servei d’Oftalmologia i el Ministeri de Salut de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD). El programa compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).