Del 26 de setembre al 9 d’octubre se celebra una comissió medicoquirúrgica a l’Hospital de Referència de Bankass, en el marc del programa Ulls de Mali 2010-2012, amb l’objectiu d’oferir atenció oftalmològica a les persones amb deficiències visuals i sense recursos econòmics de la regió de Mopti.

Per raons de seguretat i com ja va passar en la comissió organitzada a principis d’any, està formada íntegrament per personal local. L’encapçalen els oftalmòlegs Abdoulaye N. Coulibaly, Moro Sidibé i Ousmane Touré, l’últim d’ells metge de l’Hospital Sominé Dolo de Mopti que ja ha participat en algunes de les comissions mèdiques enviades per Ulls del món a terres malianes. També hi ha tres auxiliars mèdics d’oftalmologia (Ange-Marie Kamaté, Emmanuel Koné i Ousmani Dembélé), així una tècnica d’equipaments, Negueta Traoré.

Es tracta de la segona expedició que s’organitza enguany a l’Hospital de Referència de Bankass, centre dotat per la Fundació. El programa Ulls de Mali compta amb el suport del Govern Basc/Eusko Jaurlaritza i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.