Des del 26 de setembre i fins al 10 d’octubre es desenvolupa la comissió pediàtrica prevista per a aquest any als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf. L’encapçala l’oftalmòloga Teresa Noguer, que està acompanyada per l’optometrista José Conchi García i la logista Karina de Jesús, procedent de l’empresa Novartis Ophthalmics.

La comissió és l’encarregada de passar consulta als aproximadament 500 nens i nenes de les escoles primàries de totes les wilaies que durant el primer semestre de l’any han seleccionat els tècnics de la plantilla d’oftalmologia, entre un total de 5.000 infants revisats. Els escolars que presentin patologies seran intervinguts del 3 al 10 d’octubre a l’Hospital Nacional de Rabuni, treball en el qual col·laboraran les infermeres instrumentistes Sara Batlle i Tanit Iglesias, l’anestesista David Singer i el tècnic d’equipaments Jordi Holgado, que posteriorment formaran part d’una comissió medicoquirúrgica, on també hi haurà l’oftalmòloga Rebeca Atienza, l’oftalmòleg Yuri Sánchez, la infermera Isabel Quevedo, la logista Olga Lloret i l’oftalmòleg format per Ulls del món, el Dr. Jalil Jatri.

La Dra. Noguer aprofitarà aquesta activitat per formar el personal local en urgències oftalmològiques i farmacologia. La comissió també durà a terme formació en graduació optomètrica infantil als tècnics d’oftalmologia sahrauís i en prevenció als mateixos tècnics i a les promotores de salut, en aquest cas a càrrec de l’optometrista José Conhi García.