Presentació dels resultats de la Fundació Ja han passat 16 anys des que Rafael Ribó i Borja Corcóstegui van crear la Fundació Ulls del món. I un cop més vam voler celebrar-ho tots junts: treballadors i treballadores, col·laboradors i col·laboradores, voluntaris i voluntàries, socis i sòcies i totes les persones que formen part d’aquest gran projecte.

El lloc escollit, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, té certs paral·lelismes amb la Fundació, com bé va explicar Rafael Ribó. Al Liceu s’hi representen les obres amb dos grans instruments: la música (l’oïda) i la visió. Ulls del món també ‘representa’ la visió amb el diàleg. Amb l’esforç col.lectiu de centenars de persones que treballen per aconseguir recuperar la capacitat més important per un ésser humà després de la vida, poder veure. A més, també es tracta d’un espai amb 4 caixes d’escenaris, com 4 són els escenaris en els quals treballa Ulls del món: Sàhara, Moçambic, Mali i Bolívia.

Aquest any, com va subratllar Núria Ramon, directora de la Fundació, ho hem pogut celebrar compartint molt bones notícies. Com, per exemple, que el 2016 hi va haver un increment del 13% de persones ateses respecte a l’any anterior (98.000 en total). Per la seva banda, el doctor Borja Corcóstegui va ressaltar la tenacitat d’Ulls del món per dotar d’instruments i de tecnologia moderna a aquestes poblacions més desfavorides i la constant inversió en docència per ajudar-los a independitzar-se de la Fundació.

També ens va regalar unes paraules Enrique González, col·laborador des dels inicis d’Ulls del món com a voluntari a l’àrea de comunicació. L’Enrique va destacar que el seu objectiu és ‘reclamar i recolzar des de la comunicació el Dret Universal a la Visió’, fer més visible la lluita de la Fundació i també  ‘atraure voluntats, ajudes i fons sense els quals no hi hauria la possibilitat de progressar en la missió de la Fundació. És indispensable teixir una xarxa de complicitats que no defalleixi’. Per això, agraïm profundament la col·laboració de totes aquelles persones que fan possible aquesta xarxa que ens ajuda a seguir obrint més ulls al món. I esperem que no defalleixi, mai.