H6hn9dgH0iYTepeWyEka9aS-WSCbiEtlUaimW_YGO1A,FAoxHbffZstJkm5rHeFPDo3f0W0Fng-O2V8NWKgL0pA

Els campaments de refugiats i refugiades sahrauís, situats al desert algerí de Tindouf, han patit les darreres setmanes grans inundacions per l’efecte de pluges torrencials i fortes ratxes de vent.

Aquesta catàstrofe natural sense precedents ha comportat també un greu crisis humanitària per la pèrdua d’habitatges, aliments i equipaments de molts sahrauís.

Els danys materials són quantiosos i les organitzacions d’emergència presents als campaments estan treballant per facilitar allotjament a totes les persones que han perdut les seves llars, distribuir aliments i assegurar l’accés a l’aigua potable.

Així mateix, Ulls del món també s’ha mobilitzat per donar resposta a un més que probable brot de conjuntivitis als campaments, com a conseqüència de les aigües estancades i té previst aportar-hi desenes de col·liris d’ampli espectre per alleugerir aquesta patologia ocular, que provoca inflamació de la conjuntiva de l’ull i que és summament contagiosa.

Davant de la situació de fragilitat extrema de la població sahrauí, Ulls del món també revisarà totes les estructures d’atenció ocular que existeixen a les diferents wilaies, tallers d’òptica i unitats de consulta i cirurgia, i col·laborarà en la seva reconstrucció i reorganització, en aquells casos que hagin pogut quedar afectats com a conseqüència de les pluges.

f10VzK0Led3M7fV7kwymOGlHaml5sF2OgNj_b539rAc

O_azAH9r1SKjVbPvAEtfCWGICPVBSD8v1DtExeaLq48