Els oftalmòlegs Joan Prat i Jesús José Torres i el tècnic en pròtesi ocular Francisco Javier Laiseca integren la comissió de formació d’òrbita que entre el 24 d’octubre i el 4 de novembre es troba a l’Hospital Central de Maputo. L’objectiu és continuar aportant als oftalmòlegs i residents locals els coneixements sobre patologies oculars relacionades amb l’òrbita de l’ull. En aquest cas, el curs té com a temàtica la pròtesi ocular i es desenvolupa en sessions teòriques i pràctiques, en les quals el personal sanitari local pot consultar pacients i participar en intervencions quirúrgiques.

Aquesta és la tercera i última comissió de formació que Ulls del Món organitza aquest any a Maputo entorn a l’oculoplàstia, una subespecialitat en què va sol·licitar ser format el servei d’oftalmologia de l’hospital de Maputo a través de la seva directora, Yolanda Zambujo.

Del 24 d’abril al 6 de maig es va realitzar una altra comissió de formació d’òrbita, on també hi havia Joan Prat. El cap del servei d’oftalmologia de l’Hospital Sant Joan de Déu i membre de la unitat d’oculoplàstia de l’Institut Oftalmològic de Barcelona ja havia viatjat al país africà els anys 2005 i 2006, mentre que Jesús José Torres (també oftalmòleg de la unitat d’oculoplàstica de l’IOB) i Fransico Javier Laiseca s’estrenen com a voluntaris de la Fundació. La segona comissió de formació d’enguany va tenir lloc al setembre, centrada en la retina.