El dia 2 de desembre surt de Barcelona la tercera i última comissió d’òptics-optometristes que es desplaça, aquest any 2005, als campaments de refugiats sahrauís de Nacions Unides a Tindouf, Algèria.

 La comissió, que treballarà als campaments fins el dia 14, durà a terme activitats de formació dels òptics locals, seguint el programa d’entrenament establert en el projecte “Ulls del Sàhara-òptica” i que ja es va iniciar el mes d’abril d’aquest any quan es va desplaçar la primera comissió d’òptica d’Ulls del Món als campaments.

 En aquesta ocasió, els optometristes Imma de Febrer, Carlos Plà i Maria Barceló tenen previst continuar amb les activitats d’entrenament en refracció i òptica previstes en el projecte, a banda d’avaluar els professionals locals i conèixer el grau de coneixements assolit.

 Aquesta comissió també té previst lliurar a les òptiques de les diferents wilayes material necessari per al seu funcionament pràctic, com ara muntures, ulleres de vista cansada i lents, així com un projector, optotips i un frontofocòmetre.