DSC_0090 (2)

Ulls del món ha arribat a un acord amb l’empresa d’assegurances mèdiques DKV per sensibilitzar la població del nostre entorn sobre la ceguesa evitable, que és aquella que es pot prevenir o curar. L’acord té una durada prevista de 3 anys i permetrà desenvolupar durant aquest període diverses activitats de conscienciació sobre la lluita contra la ceguesa evitable i facilitarà la difusió de la tasca d’Ulls del món en aquest camp.

La primera d’aquestes accions és una exposició de 34 fotografies, titulada Amb altres ulls, a través d’ARTERIA, un projecte de DKV que engloba diverses accions que fomenten la creació artística, sempre lligada a la salut i la millora de la qualitat de vida. A ‘Amb altres ulls’ es mostren imatges dels diversos projectes que Ulls del món té en marxa a llocs tan diferents com Bolívia, Mali, Moçambic o els campaments sahrauís de Tindouf ,Algèria. Algunes imatges són en blanc i negre i d’altres a color, amb un gran valor artístic, emotiu i testimonial.

Aquestes fotografies són del Manel Esclusa, a les campanyes del Sàhara; de l’Elisenda Pons, a les accions de Moçambic i Bolívia i de diversos voluntaris d’Ulls del món en el marc de les activitats desenvolupades a la regió de Mopti, a Mali.

La mostra Amb altres ullsque es va poder veure per primera vegada a l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona l’any 2010 serà de caire itinerant i s’exposarà a diverses poblacions d’Espanya durant aquests 3 anys. La primera parada serà a la Sala cuidArt de l’Hospital de Dénia Marina Salud (Partida Beniadlà, s/n), des del 9 d’abril fins al 20 de maig.

La idea és donar a conèixer la realitat de què a determinades zones del nostre planeta hi ha persones que pateixen greus problemes de visió i fins i tot ceguesa per causes que al nostre país se solucionen fàcilment. L’objectiu és conscienciar tant la societat perquè pugui donar suport a Ulls del món, com als professionals del sector sanitari perquè decideixin aportar part del seu temps i experiència a la causa.