Multitud de dones i nens

Dones, nens i nenes van ser les principals protagonistes de les darreres campanyes de promoció de la salut ocular i de les xerrades educatives implementades a la regió de Mopti, concretament a les poblacions de Bandiagara, Bankass i Koro, que van sensibilitzar 120 dones, 86 nens i 42 homes.

Aquestes campanyes formen part de les activitats previstes en el projecte Ulls de Mali 2016 i serveixen per conscienciar les comunitats sobre la importància de la higiene ocular i de la detecció precoç de patologies. La prevenció i la detecció són la base per evitar que milers de persones sense recursos arribin a quedar-se cegues, en una zona on la ceguesa té una prevalença entre 6 i 7 vegades superior a la dels països del nostre entorn.

Les sessions informatives van ser liderades per les dones responsables de la coordinadora regional de la CAFO (agrupació d’ONG i associacions femenines) prèviament formades per Ulls del món. Cal destacar la presència a les xerrades del Dr. Ibrahim Coulibaly, cap de districte de serveis mèdics de Mopti, i l’equip de la Direcció Regional de Salut.

Al llarg de les sessions i de forma destacada es va incloure l’enfocament de gènere, comentant el cas concret d’una dona que, al recuperar la visió després d’una operació de cataractes, havia pogut aportar ingressos en l’economia familiar.

La ceguesa i la discapacitat visual a Mali constitueixen una pesada càrrega per als individus i les famílies afectades, especialment per a les dones, sent una de les causes de major pobresa i vulnerabilitat social.