Del 7 al 19 d’octubre, un equip de voluntaris de la Fundació es va traslladar als campaments de la població refugiada sahrauí per fer una comissió medicoquirúrgica. L’equip, format per 3 oftalmòlegs, 2 infermeres, un anestesista i un tècnic d’electromedicina, es va desplaçar per totes les wilaies i centres d’atenció per a completar un total de 467 consultes: 213 a dones i 254 a homes. Arran d’aquestes visites es van operar de cataractes a 111 pacients i es van realitzar 6 intervencions més relacionades amb diferents patologies oculars.

També del 19 al 31 d’aquest mateix mes es va dur a terme una comissió formativa amb el Dr. Said (oftalmòleg sahrauí) per consolidar els seus coneixements relacionats amb les consultes i intervencions quirúrgiques oculars. Les doctores Mónica Lecumberri, supervisora ​​mèdica del programa Ulls del Sàhara, i Nagore Arbelaitz, oftalmòloga voluntària, van acompanyar al doctor a les visites que es van realitzar a la consulta d’oftalmologia de l’Hospital de Bol·la; a les wilaies de Smara, Aaiun i Auserd; i a la jornada d’atenció a les víctimes de conflictes bèl·lics i mines. En total es van realitzar 153 assistències oculars (86 homes i 67 dones), 40 intervencions de cataractes i 14 més relacionades amb malalties visuals.

La situació sanitària als campaments és molt precària i depèn, sobretot, de l’ajuda exterior i la presència d’organitzacions i organismes internacionals, com Ulls del món, que compta amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació al Desenvolupament i la Fundación Caja Navarra.