El Dr. Sanoussi Bamani, coordinador del Pla Nacional de lluita contra la ceguesa, es troba aquest divendres, dia 7 de maig, a Barcelona per fer un seguiment del projecte Ulls de Mali. La direcció del Pla Nacional de lluita contra la ceguesa és un dels principals actors que col·laboren amb Ulls del món per tal de prevenir i combatre la ceguesa evitable al país africà.

El Dr. Bamani té previst visitar la seu de la Fundació i les instal·lacions de l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona (IMO), on es reunirà amb la directora general i el vicepresident d’Ulls del món, Núria Ramon i el Dr. Borja Corcóstegui, per tal d’analitzar el treball realitzat els darrers mesos i les activitats a desenvolupar en el futur.

El programa Ulls de Mali, iniciat l’any 2008, ha dut a terme fins a la data diferents activitats de formació (concessió de dues beques a residents i d’una beca de subespecialització, capacitació d’un tècnic en muntatge d’ulleres i formació d’oftalmòlegs i residents en oculoplàstia i retinoblastoma), prevenció (a través delegació regional de la Coordinadora de les Associacions i les ONG de Dones, CAFÓ), dotació (s’ha posat en marxa una unitat oftalmològica completa a l’Hospital de Bankass i un taller d’òptica a l’Hospital de Mopti) i assistència sanitària (s’han dut a terme tres comissions mèdiques). El projecte compta amb el suport del Govern Basc/Eusko Jaurlaritza.