La Fundació posa en marxa la quarta edició del Cybercampus Ulls del món, una iniciativa que permet formar a distància els professionals bolivians en subespecialitats oftalmològiques a través de cursos per videoconferència, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’atenció oftalmològica del país.

El primer curs d’aquest 2009 se celebra els dies 25 i 26 de juny centrat en el queratocon, una malaltia que suposa una pèrdua de visió com a conseqüència de la deformació de la còrnia. El seminari aborda les tècniques quirúrgiques avançades per tractar aquesta patologia com ara el cross-linking i la queroplàstia lamelar profunda.

El curs s’inicia amb una presentació a càrrec del Dr. Ricardo Casaroli, secretari del Comitè Mèdic de la Fundació i coordinador de les activitats de formació. Els docents són el Dr. Juan Álvarez de Toledo, de l’Institut Universitari Barraquer, i el Dr. Oscar Gris, de l’Institut de Microcurgia Ocular de Barcelona.

Està previst que aquesta quarta edició del Cybercampus Ulls del món es completi amb dues noves sessions, de les quals encara no es disposa de dates. La iniciativa, organitzada per la Fundació juntament amb l’Institut Nacional d’Oftalmologia i la Societat Boliviana d’Oftalmologia, compta amb la col·laboració d’Alcon i Techno Trends.