Les doctores Mireia Jornet i Rosa Sust i les instrumentistes Anna Tarragó, Lourdes Rebollo i Eli Jiménez composen la primera comissió mèdica que es desplaça a Inhambane, al nord de Maputo, la capital de Moçambic, aquest any 2005.

 Totes les professionals que composen aquesta comissió ja han participat en ocasions anteriors en activitats de cooperació al desenvolupament organitzades per Ulls del Món, coneixen el país i les necessitats de la població en matèria oftalmològica.

 Aquesta comissió mèdica té previst treballar des del dia 6 fins al dia 22 de maig a l’Hospital Provincial d’Inhambane, consultant pacients i realitzant intervencions quirúrgiques a la població local.

 També participaran en aquesta comissió dues professionals de la comunicació audiovisual (Elisenda Pons i Patrícia Fernández-Deu) que realitzaran un reportatge fotogràfic i escrit sobre el treball d’Ulls del Món a Inhambane. L’objectiu és presentar aquest reportatge a la societat del nostre entorn per tal de sensibilitzar a la població sobre les deficiències sanitàries a Moçambic i donar a conèixer la possibilitat real que facilita la Fundació de fer-hi front.