celebracións DMV

El passat dijous 8 d’octubre es va celebrar el Dia Mundial de la Visió. Coincidint amb aquesta data es van realitzar diverses accions de sensibilització i prevenció a diferents regions del món on Ulls del món té presència.

A La Paz, Bolívia, més de 1.000 persones van participar a la Caminada Pel Dia Mundial de la Visió. Van ser-hi presents els representants del Ministeri de Salut, de l’Institut Nacional d’Oftalmologia, i representants d’Ulls del món, entre d’altres. Per difondre el Dia Mundial de la Visió també es va penjar una gran pancarta al Ministeri de Salut i es va fer una campanya de televisió i ràdio sobre els bons hàbits de salut ocular.

Igualment, a Puracani, la capital de la província dels Andes, i a Puerto Pérez, 1.500 estudiants van participar en concursos escolars de murals, en una marató pel Dia Mundial de la Visió i en una fira de salut. A Tarija també es va organitzar una caminada, juntament amb la Governació del Departament, i concursos escolars de dibuix i poesia amb el Dia Mundial de la Visió com a temàtica.

A Mali es van organitzar conferències, debats i projeccions de fotografies sobre malalties oculars dirigides a estudiants i professors de les 5 escoles dels districtes de Djenné, Bandiagara, Bankass, Douentza i Koro. L’objectiu ha estat millorar el coneixement de les malalties oculars i els diversos mitjans per prevenir-les. També s’ha informat que a Mali ja és possible tractar el despreniment de retina. Tanmateix, 6 emissores de ràdio van transmetre missatges de sensibilització de malalties com la triquiasis o el glaucoma.

A Moçambic es va presentar el 8 d’octubre a la televisió Mirades, un documental produït per creaRSA i Marc Vilarnau sobre les activitats que du a terme la Fundació per eradicar la ceguesa evitable a la província moçambiquesa d’Inhambane. La intervenció televisa també va servir per presentar les fites assolides i els reptes del sector de l’oftalmologia a la província.

D’aquesta manera, el Dia Mundial de la Visió ha permès difondre un cop més la tasca de la Fundació als diversos territoris on actua.

DMVMali