El director general de l’Institut d’Oftalmologia Tropical d’Àfrica (IOTA), el Dr. Abdoulaye Diallo, fa una valoració molt positiva del treball que la Fundació està duent a terme a Mali en el marc del projecte de cooperació oftalmològica engegat l’any 2008.

El Dr. Diallo ha fet aquestes manifestacions en una reunió que ha tingut a Barcelona amb la directora general d’Ulls del món, Núria Ramon, per tal de valorar l’evolució de les activitats realitzades. El director general de l’IOTA es troba aquests dies a la Ciutat Comtal per participar en el XVIII Congrés de la Societat Europea de Cataractes i Cirurgia Refractiva, esdeveniment que del 12 al 16 de setembre ha reunit uns 7.000 oftalmòlegs procedents de més de 100 països.

L’Institut d’Oftalmologia Tropical d’Àfrica, amb seu a Bamako, és un centre de referència a Mali i té la formació com a missió principal. En aquest sentit, en els darrers mesos s’hi ha format el tècnic en muntatge d’ulleres que es responsabilitza del taller d’òptica que Ulls del món ha posat en marxa a l’Hospital Regional Sominé Dolo de Mopti. També segueixen amb la seva formació a l’IOTA els dos residents d’oftalmologia becats per la Fundació. El projecte Ulls de Mali 2008-2010 compta amb el suport del Govern Basc/Eusko Jaurlaritza i l’Ajuntament de Matadepera.