Formación oftalmo técnicos (5)

Del 16 al 23 de novembre, l’oftalmòleg voluntari, el Dr. Antoni Cardoner va desplaçar-se als campaments de refugiats sahrauís, per a dur a terme diverses activitats de formació en el marc del Programa Ulls del Sàhara.

El Dr. Cardoner va impartir una formació als metges generalistes de les diferents wilaies en agudesa visual,  diagnòstic i tractament de patologies oculars amb l’objectiu de capacitar-los per a què puguin realitzar atenció bàsica i detecció precoç. També va dur a terme una formació als tècnics optometristes del Departament d’Oftalmologia de la RASD en diagnòstic i tractament de patologies oculars, retirada de cossos estranys i campimetria. El que es vol aconseguir amb aquest tipus de formació és reciclar i actualitzar a la plantilla local del Departament.

El programa Ulls del Sàhara 2013 rep el finançament dels  Ajuntaments d’Alella, Cabrera de Mar, Lliçà de Vall, Manresa, Orís, Pallejà, Porqueres, Roquetes, Santa Coloma de Gramenet i Sant Llorenç Savall a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de l’Ajuntament de L’Hospitalet del Llobregat.