Coulibaly-que-Mopti-Mali-no_ARAIMA20150712_0112_1

El Dr. Albert Coulibaly, responsable del projecte Ulls de Mali ha vingut a Barcelona durant la segona setmana de juliol per consolidar la tasca de la Fundació a aquest país de l’Àfrica occidental. La seva estada ha servit per avaluar les accions desenvolupades fins ara, consensuar noves activitats i buscar fonts de finançament a través de diversos mecenes i entitats.

El Dr. Coulibaly és el responsable de la gestió tècnica del projecte, la representació institucional i el contacte amb les autoritats de Mali. Gràcies a la seva feina s’han aconseguit resultats molt importants a la regió de Mopti, com ara un Servei d’Oftalmologia a Bankass amb professionals locals que ha format Ulls del món. Un altre èxit del treball de la Fundació és la creació d’una unitat de retina a l’Institut d’Oftalmmogia Tropical d’Àfrica-IOTA de Bamako, el centre de formació en oftalmologia més important dels països de parla francòfona a l’Àfrica.

Només l’any passat a Mali es van atendre prop de 20.000 persones, es van realitzar més de 1.000 intervencions, es van formar 270 professionals i es van sensibilitzar més de 15.000 persones.

El programa Ulls de Mali compta amb el suport de la Fundació Probitas, l’Ajuntament de Barcelona, laFondation d’enterprise Théa, la Fundació Jesús Serra i el Consorci Sanitari Integral.