Un total de nou ajuntaments de diferents municipis de Catalunya han col·laborat l’any 2010 en la millora de les condicions de salut i de vida de la població que viu als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, donant suport al programa de cooperació desenvolupat per la Fundació Ulls del món.

Les ajudes han arribat a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, una entitat que actua com a instrument de coordinació de les ajudes dels ajuntaments catalans i que, en aquest cas, ha permès destinar més de 37.000 euros a les activitats de formació, prevenció, dotació i assistència mèdica dutes a terme durant l’any. Els consistoris que han col·laborat amb la Fundació són els de Castellbisbal, Torroella de Montgrí, Polinyà, Vilassar de Mar, Celrà, Vilanova i la Geltrú, Fatarella, Roquetes i Porqueres.

Creat l’any 1986, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament està integrat per ajuntaments i altres organitzacions municipalistes com ara diputacions, consells comarcals i mancomunitats, que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de cooperació al desenvolupament i de solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.