El govern de la República Àrab Sahrauí Democràtica ha reconegut i agraït a la seu del Parlament de Catalunya el treball de cooperació oftalmològica realitzat per la Fundació als campaments sahrauís. Ho ha fet en el transcurs d’una compareixença del ministre de Cooperació, Salek Baba, davant la Comissió de Cooperació i Solidaritat, on ha explicat la situació política del Sàhara i dels projectes que la Generalitat de Catalunya hi impulsa en matèria de cooperació.

Durant la sessió, celebrada el dia 26 de juny, el ministre ha definit la tasca que la Fundació està realitzant a la zona des de l’any 2001 com “un dels programes més importants de salut que tenim”. Salek Baba ha destacat que “Ulls del Món és una fundació que està present als campaments durant pràcticament tot l’any i que ha resolt un gran nombre de problemes relacionats amb la vista, que per nosaltres és un tema molt seriós. El projecte d’Ulls del Món està ajudant, doncs, a resoldre molts problemes i volem que s’hi continuï donant suport i se segueixi prioritzant”.

La Fundació ha estat present a la compareixença al Parlament de Catalunya a través de la directora general, Núria Ramon, i de la coordinadora del programa Ulls del Sàhara sobre el terreny, Bibiana Ruberte.