La Fundació Ulls del Món ha posat en marxa el programa de formació que té previst desenvolupar al país africà en el marc del projecte Ulls de Malí. Concretament, s’ha començat a formar a dos residents d’oftalmologia, que adquireixen coneixements a l’Institut d’Oftalmologia Tropical d’Àfrica (IOTA), amb seu a Bamako, gràcies a dues beques atorgades per la Fundació, amb una durada de quatre anys.

També ha iniciat el seu procés de formació a l’IOTA un tècnic en muntatge d’ulleres, que serà el responsable del funcionament del taller d’òptica que Ulls del Món té previst posar en marxa a l’Hospital Regional Sominé Dolo de Mopti. En aquests moments, la tècnica d’Òptica de la Fundació, Sandra Barroso, està definint el disseny de la instal·lació, així com l’enviament d’equipaments i material.

D’altra banda, la coordinadora del programa Ulls de Malí a seu, Ilaria Ravai, es desplaçarà al país africà del 30 de gener al 18 de febrer. El viatge servirà, entre d’altres coses, per fer el seguiment del programa de formació, posar en marxa l’oficina d’Ulls del Món a Malí, impulsar la rehabilitació de l’espai de quiròfan de l’Hospital de Mopti i preparar la primera comissió de formació a l’IOTA.

La Ilaria treballarà amb el coordinador del programa sobre el terreny, Albert Coulibaly, que el dia 29 de gener ha participat en una taula rodona per concretar diferents aspectes relacionats amb les activitats d’assistència oftalmològica que té previst dur a terme la Fundació. Hi han assistit el director del Programa Nacional de lluita contra la ceguesa, el director de l’Hospital de Mopti, el director regional de Salut i el Dr. Touré, oftalmòleg a l’Hospital de Mopti.

El programa Ulls de Malí compta amb el suport del Govern Basc/Eusko Jaurlaritza, l’Ajuntament de Matadepera i l’Ajuntament de Sabiñánigo.