Alguns dels membres de la comissió i l'equip local  a la  sortida de l'últim pacient intervingut

Alguns dels membres de la comissió i de l’equip local a la sortida de l’últim pacient intervingut

Del 6 al 14 de novembre va tenir lloc una comissió  mèdicoformativa als campaments de refugiats i refugiades sahrauís a Tindouf, activitat inclosa en el programa Ulls de Sàhara i que s’ha celebrat amb un notable èxit.

L’expedició l’han integrada la supervisora mèdica del programa, la Dra. Rebeca Atienza i l’oftalmòleg i patró, Dr. Andrés Müller-Thyssen, que es van desplaçar tres dies abans que la resta de membres per poder passar consulta, l’anestesista Marisa Paños, l’infermera Soledad San Segundo i el tècnic d’equipaments Jesús Barragán. Prèviament s’havia desplaçat un logista, Ammu Edda, per tal d’assegurar l’arribada de tot el material mèdic necessari pel bon desenvolupament de l’activitat. L’objectiu d’aquesta comissió era consultar, diagnosticar, tractar i intervenir quirúrgicament a la població sahrauí que ho necessita, a banda de complementar la formació in situ del personal sanitari local que treballa de forma conjunta amb les comissions mèdiques desplaçades.

La comissió d’Ulls del món va atendre  les persones que havien estat derivades prèviament pels tècnics locals d’oftalmologia. Durant l’estada dels voluntaris de la comissió a Hospital de Bol·la,  es van dur a terme 88 intervencions i  2 intervencions d’urgència per traumatismes en el globus ocular a una dona i a un nen i 84 consultes. La pràctica mèdica va comptar amb la implicació del personal local que depèn del Ministeri de Salut de la RASD.

La Dra. Atienza va allargar la seva estada fins el 22 de novembre per tal de poder fer un seguiment dels pacients operats.

Ulls del Sàhara rep el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament i de l’Ajuntament de L’Hospitalet del Llobregat.