La tècnica de facoemulsificació centra les jornades de formació per videoconferència que la Fundació Ulls del Món organitza aquesta setmana dirigides als professionals oftalmològics bolivians. La iniciativa es desenvolupa en tres sessions, del 22 al 25 d’octubre, i tracta aspectes generals d’aquesta tècnica quirúrgica per a la intervenció de cataractes, incidint en el cas de pacients diabètics i en la microemulsificació coaxial.

Els docents que imparteixen els cursos són Daniel Elies (Institut de Microcirurgia Ocular), María Isabel Nieto (Institut de Microcirurgia Ocular) i Xavier Corretger (Institut Clínic d’Oftalmologia). Una vegada més, la coordinació va a càrrec de Ricardo Casaroli, que com María Isabel Nieto és membre del Comitè Mèdic de la Fundació.

La iniciativa ha estat organitzada per Ulls del Món, conjuntament amb l’Institut Nacional d’Oftalmologia (INO) i la Societat Boliviana d’Oftalmologia. Compta amb la col.laboració d’Alcon Cusí i Techno Trends (que cedeix les seves instal.lacions per dur a terme les sessions). Aquestes jornades arriben després de la formació en glaucoma realitzada el mes de juny i la ponència en queratoplàstia organitzada a l’agost en el marc del Congrés de la Societat Boliviana d’Oftalmologia. Està previst que durant la primera setmana de desembre se celebri un nou curs per videoconferència, en aquest cas sobre neuroftalmolgia.