Del 1 al 9 de desembre està previst que es desplaci als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, a Algèria, la tercera i darrera comissió d’aquest any, adreçada a la formació dels òptics locals.

Aquesta vegada i per primer cop la formació als tècnics locals l’impartirà un oftalmòleg voluntari, en aquest cas serà el Dr. Ricardo Casaroli, secretari del Comitè Mèdic.

L’objectiu d’aquest curs és capacitar als òptics dels campaments en aspectes bàsics d’oftalmologia per a que siguin capaços de realitzar una primera identificació de patologies oculars, potenciant la detecció precoç de patologies.

El Dr. Casaroli anirà acompanyat, per una banda, d’una òptica optometrista, Mónica Boluda que aprofitarà per muntar els equipaments, en aquest cas foròpters donats per Ulls del Món al Ministeri de Salut del Govern de la RASD i, per això, haurà de desplaçar-se per les wilayes de Bol·la, Rabuni, Smara, Auserd i Al Aiún i, d’altra banda, per la tècnica d’activitats d’òptica de la Fundació, Sandra Barroso, que es desplaçarà per realitzar l’avaluació de les activitats previstes per aquests any en el marc del Projecte d’enfortiment de les consultes i tallers d’òptica.

Així mateix, Ulls del Món donarà al Ministeri de Salut del Govern de la RASD un frontofocòmetre, 90 ulleres de sol, 150 muntures i més de 1.500 lents per dotar l’òptica de Dalja.