La Fundació ha seguit aportant coneixements en subespecialitats oftalmològiques als professionals malians a través de l’organització d’un curs a distància, el dia 3 de juny, centrat en les patologies de retina. El curs ha anat dirigit als oftalmòlegs i residents de l’Institut d’Oftalmologia Tropical d’Àfrica (IOTA), amb seu a Bamako, així com a d’altres professionals del sector oftalmològic del país africà.

La videoconferència ha anat a càrrec del Dr. Rafael Navarro, de l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona (IMO), que ha transmès coneixements sobre la oclusió vascular, una patologia que suposa l’obturació d’una vena o artèria de la retina, amb la conseqüent disminució de rec sanguini. Hi ha assistit també la directora general de la Fundació, Núria Ramon, que ha estat l’encarregada de presentar la sessió.

Es tracta del segon curs a distància que s’organitza al país africà (el primer va  tenir lloc el desembre de 2009 centrat en el restinoblastoma) i s’inclou en el projecte Ulls de Mali 2010-2012, que té com a objectiu contribuir en la millora de la salut ocular de la població de Mopti, abordant la patologia ocular des de la perspectiva integral, amb la capacitació del personal sanitari local i la prevenció de patologies com a activitats principals. La iniciativa compta amb el suport d’Alcon i Techno Trends.