L’Hospital Central de Maputo acull del 4 al 16 de maig la primera de les comissions de formació en subespecialitats oftalmològiques programades aquest any en el marc del programa Ulls de Moçambic.

La comissió l’integren dos cursos: un d’òrbita, de la mà dels oftalmòlegs Joan Prat i Ferran Mascaró, i un altre de pròtesi ocular, a càrrec del tècnic Javier Laiseca, tots ells procedents de Barcelona. Els professionals voluntaris d’Ulls del Món transmeten coneixements sobre patologies oculars relacionades amb l’òrbita de l’ull als residents i oftalmòlegs de l’Hospital Central de Maputo, a través de sessions teòriques i pràctiques. Aquesta formació, iniciada l’any 2005, permet avançar en la capacitació dels professionals locals de tal manera que puguin oferir atenció oftalmològica de qualitat als habitants de la província.

El cicle formatiu en subespecialitats oftalmològiques a Maputo es completarà aquest 2009 amb quatre comissions més centrades en retina, glaucoma, una comissió pediàtrica i, de nou, dos cursos sobre òrbita i pròtesi ocular. El programa Ulls de Moçambic compta, en aquests moments, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i Caja Navarra.