Els oftalmòlegs Iñaki Genua, Carlos Móser i Toni Salvador, i les infermeres instrumentistes Martxeli Seco, Carmen Luz Ruano, Olga Valverde i Esther Vilalta integren la comissió medicoquirúrgica que de l’1 al 16 de maig es troba a Moçambic. També participa a la comissió el metge moçambiquès becat per la Fundació, Abel Dos Santos, que aquests mesos es troba al seu país natal exercint com a resident.

 

Els voluntaris d’Ulls del Món duen a terme consultes i intervencions quirúrgiques als pacients amb deficiències visuals, principalment cataractes, que acudeixen a l’Hospital Provincial d’Inhambane, el centre sanitari de referència de la província. S’espera que la seva actuació serveixi per a millorar la qualitat de vida d’aquestes persones, de manera que recuperin la visió i puguin tornar a realitzar tasques tan bàsiques com treballar, estudiar o fer-se càrrec de la família.

 

Aquesta és la primera vegada que el basc Iñaki Genua viatja sobre el terreny com a supervisor mèdic del projecte Ulls de Moçambic i està acompanyat per professionals amb una gran experiència en el programa africà. El barceloní Carlos Móser en va ser el màxim responsable mèdic de 2002 a 2006, mentre que el també català Toni Salvador hi va viatjar els anys 2005 i 2006.

 

Les infermeres instrumentistes també coneixen el projecte moçambiquès, ja que la basca Martxeli Seco hi ha col·laborat els últims quatre anys, mentre que l’experiència de la barcelonina Olga Valverde es remunta a tres viatges i la de la també catalana Esther Vilalta a un any. Carmen Luz Ruano (Barcelona) és la primera vegada que fa de voluntària per a Ulls del Món.