Una comissió mèdica d’Ulls del món ofereix atenció oftalmològica, des del 27 de novembre, a les persones amb deficiències visuals i sense recursos econòmics de la província de Mopti. Concretament, els professionals sanitaris estan treballant a l’Hospital de Referència de Bankass on Ulls del món, en col·laboració amb les administracions sanitàries nacionals i locals, ha creat una unitat oftalmològica complerta, la segona en tota la regió.

Tots els professionals que integren la comissió, l’oftalmòleg argentí Hernán Gras, les instrumentistes basques Susana Agra, María Jiménez, Natalia Zapiraín, l’optomestrista Carol Camino, de Barcelona, i el Dr. Andrés Müller-Thyseen, supervisor mèdic del programa Ulls de Mali des de l’any 2008, juntament amb el president de la Fundació (Rafael Ribó) i la directora general (Núria Ramon) han participat en la inauguració oficial del quiròfan, celebrada el dia 2 de desembre.

En l’emotiu acte d’inauguració, durant el qual a més de parlaments han tingut lloc càntics i balls tradicionals de la zona, hi han assistit totes les autoritats implicades i també el renombrat artista Miquel Barceló, que, una vegada més, ha volgut donar suport amb la seva presència, a la tasca d’Ulls del món a Mali.

Prèviament a la inauguració del quiròfan, els responsables de la Fundació, han visitat la també recent estrenada òptica de Mopti, ubicada a l’Hospital Regional Sominé Dolo. Es tracta de la primera òptica pública de la regió on es fan revisions oculars i es munten ulleres i que Ulls del món va posar en marxa el mes de juny. Les activitats de la comissió quirúrgica està previst que acabin el 13 de desembre.