La Fundació ha enviat a principis de juny material òptic als campaments de refugiats sahrauís, per tal que els tècnics d’oftalmologia que es responsabilitzen dels tallers i consultes locals puguin seguir oferint atenció òptica a les persones amb deficiències visuals, activitat que es preveu consolidar aquest any.

En concret, s’han enviat 14 caixes amb 1.570 ulleres de presbícia, 654 ulleres de sol i 1.061 muntures per a les consultes de Rabuni, Bol·la, Dajla, Smara, Auserd i L’Aaiun, que permetran mantenir actualitzat l’estoc de material òptic dels campaments. També s’ha aportat altre material sanitari com ara un equip i un respirador d’anestèsia, dues lliteres i una cadira de rodes.

Les caixes d’Ulls del món formen part del contenidor carregat per l’entitat Banc de Recursos amb material de la Fundació Lleida Solidària, l’empresa Laboratoris Esteve, l’Associació Sant Martí Solidari amb el Sàhara i l’ACAPS de Sitges. L’anterior enviament s’havia realitzat el mes d’abril, en el marc d’una caravana solidària de l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS).