Des de l’11 de juny es troba a Barcelona la Dra. Ligia Munguambe per tal de realitzar una estada formativa de sis mesos a l’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO), gràcies a una beca atorgada per la Fundació Ulls del món, que li permet fer front a les despeses de desplaçament, manutenció i allotjament.

La doctora moçambiquesa ocupa una plaça de resident al centre dirigit pel vicepresident de la Fundació, Borja Corcóstegui, amb l’objectiu que pugui completar la formació en l’especialitat d’oftalmologia. Una vegada finalitzada la residència, hi ha el compromís que s’incorpori al Servei d’Oftalmologia de Moçambic per tal de desenvolupar funcions d’atenció oftalmològica, dirigida especialment a la població més desfavorida. I és que el país africà compta només amb una quinzena d’oftalmòlegs per una població de més de 20 milions d’habitants.

A Moçambic la residència en oftalmologia finalitza amb una estada en un centre sanitari internacional i, des de fa anys, els professionals del país escullen l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona per tal de finalitzar els seus estudis. El programa Ulls de Moçambic compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), l’Obra Social “la Caixa”, el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat i la Fundação Calouste Gulbenkian.