Ulls del món ha organitzat el 13 d’octubre un acte de sensibilització al Palau Robert de Barcelona en el marc del Dia Mundial de la Visió, al qual han assistit unes 70 persones. Es tracta d’una jornada de conscienciació que pretén focalitzar l’atenció de l’opinió pública en relació a la ceguesa i a la manca de visió a nivell mundial.

L’acte s’ha celebrat a la Sala Cotxeres, lloc en el qual es pot veure fins el 16 d’octubre l’exposició Obrint els ulls a Bolívia, sobre el projecte de cooperació que la Fundació duu a terme a terres bolivianes. Hi han assitit l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; la directora del Palau Robert i subdirectora de Difusió de la Generalitat de Catalunya, Ignasi Genovés; el director general de Cooperació al Desenvolupament, Carles Llorens; i per part d’Ulls del món, el president Rafael Ribó, el vicepresident Borja Corcóstegui i la directora general Núria Ramon. També hi han estat presents Elisenda Pons, fotògrafa i autora de l’exposició i Mireia Jornet, voluntària d’Ulls del món i una de les protagonistes del reportatge.

Obrint els ulls a Bolívia està integrada per 36 fotografies, a través de les quals es dóna a conèixer el context sanitari i oftalmològic del país, especialment al municipi d’El Alto, les diferents línies d’actuació d’Ulls del món per combatre la ceguesa evitable i els resultats assolits per l’organització des de l’any 2003.