La Fundació ha organitzat des de mitjans d’agost fins a principis de setembre una iniciativa de prevenció per tal de transmetre coneixements sobre salut ocular bàsica a dones del municipi d’El Alto amb pocs recursos econòmics.

L’activitat, inclosa en el programa Ulls de Bolívia 2011-2013, s’ha organitzat en col•laboració amb ProMujer, una organització que treballa per tal de fomentar el desenvolupament de les dones a Llatinoamèrica a través de les microfinances, la capacitació en negocis i el suport en salut. En aquest últim camp, ProMujer disposa de 12 consultoris a El Alto, des dels quals la Fundació ha dut a terme 240 xerrades sobre salut ocular a les quals han assistit unes 5.000 dones. Les xerrades se centraven en fomentar comportaments i hàbits saludables, transmetre informació sobre patologies oculars i donar a conèixer els serveis que s’ofereixen als centres que pertanyen a la xarxa d’atenció oftalmològica, entre d’altres.

Ulls del món ha aprofitat l’activitat per capacitar en conceptes d’oftalmologia bàsica al personal sanitari de ProMujer, un total de 24 persones, de manera que puguin tractar les patologies oculars més bàsiques i derivar els altres casos als hospitals de la xarxa. En aquest període també s’han dut a terme xerrades sobre salut ocular per a les persones grans d’El Alto; concretament, s’han organitzat 8 sessions a les quals han participat un total de 400 homes i dones majors de 60 anys.