La tècnica d’Òptica de la Fundació, Sandra Barroso, es desplaça del 24 d’octubre al 4 de novembre als campaments sahrauís per tal de supervisar i revisar el treball de les òptiques de les diferents wilaies, la qual cosa ha de permetre millorar l’atenció òptica que es dispensa als tallers i consultes en benefici de les persones amb deficiències visuals.

Així, es fa una revisió de l’estat de les òptiques, tenint en compte aspectes com els registres de consulta i les fulles de comandes, i la revisió de materials, equipaments i inventari. També està prevista la formació dels tècnics d’oftalmologia de les wilaies d’Auserd i l’Aaiun sobre actualització en taller i muntatge d’ulleres. De la mateixa manera, es preveu que el Ministeri de Salut, amb la col·laboració d’Ulls del món, dugui a terme un examen als integrants de la plantilla d’oftalmologia dels campaments, amb una part teòrica i una altra pràctica, que ha de permetre determinar les activitats de formació futures.

Durant el viatge, la tècnica d’Òptica també té previst reunir-se amb el Ministre de Salut, Sidahmed Tayeb, i amb el Responsable del Servei d’Oftalmologia, Hamudi Mujtar, amb la finalitat d’avaluar les activitats òptiques realitzades aquest any i concertar les properes accions en aquest àmbit.