atencion boliviaUlls del món iniciarà les properes setmanes una iniciativa que permetrà transmetre coneixements d’oftalmologia als professionals sanitaris de diferents centres de salut de les zones rurals d’El Alto i La Paz, de manera que aquests puguin oferir atenció oftalmològica a la població, especialment la que compta amb menys recursos econòmics.

La iniciativa arribarà concretament a 83 municipis i anirà a càrrec de tres oftalmòlegs del Servei Departamental de Salut (SERES) de La Paz, que transmetran als metges conceptes relacionats amb l’atenció primària ocular. La formació s’aprofitarà per oferir atenció oftalmològica a la població de forma gratuïta, així com sensibilitzar-la sobre higiene ocular i prevenció de patologies visuals. Per a fer-ho possible, Ulls del món ha donat tres equips oftalmològics portàtils per als centres de salut de l’àrea rural.

Aquestes iniciatives són possibles gràcies al conveni signat per la Fundació amb el SEDES de La Paz i el Govern Autònom Departamental de La Paz. En l’acte de signatura, celebrat el dia 27 d’agost, el director del SEDES, Gustavo Marconi, i el governador de La Paz, César Cocarico, han agraït la implicació de la Fundació i els beneficis que les seves actuacions tenen per la població de la zona. El programa Ulls de Bolívia compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Probitas, la Fundació Repsol, Técnicas Reunidas i la Fundació ONCE per a Amèrica Llatina (FOAL).