La tècnica d’Òptica d’Ulls del món, Sandra Barroso, es troba del 12 al 24 d’abril a Mali per tal de supervisar i revisar el treball del taller d’òptica de l’Hospital Regional Sominé Dolo de Mopti, instal•lació que la Fundació va posar en funcionament el juny de 2009 i que va inaugurar oficialment el mes de desembre. És l’únic centre que munta ulleres a la regió de Mopti i la segona òptica pública del país.

A banda de revisar el treball del taller, la tècnica d’Òptica es reunirà amb el tècnic en muntatge d’ulleres que es responsabilitza del funcionament diari de la instal•lació, Mohamed Toure. Es tracta d’un professional que s’ha format a l’Institut d’Oftalmologia Tropical d’Àfrica (IOTA), amb la col·laboració d’Ulls del món. També estan previstes reunions amb l’oftalmòleg de l’Hospital de Mopti, Dr. Osusmane Toure, i amb el director de l’hospital, entre d’altres.

Així mateix, està prevista una visita a l’IOTA per tal de conèixer els estudis d’òptica que s’imparteixen en aquest centre de referència oftalmològica. Sandra Barroso també col·labora de forma activa en la comissió medicoquirúrgica que del 2 al 18 d’abril atén les persones amb deficiències visuals a l’Hospital de Referència de Bankass. La seva tasca consisteix en dur a terme la graduació òptica dels pacients que ho necessitin, complementant d’aquesta manera la tasca realitzada pels voluntaris professionals d’Ulls del món que es troben a Mali.