Ulls del Món tanca aquests dies el seu programa anual de comissions mèdiques a Bolívia, iniciativa que des del mes de maig ha portat quatre expedicions de voluntaris a la ciutat d’El Alto. La quarta i última comissió medicoquirúrgica va iniciar-se el dia 20 d’octubre i finalitzarà el proper 3 de novembre. Està integrada per les oftalmòlogues especialistes en retina María Jesús Pérez i Mireia Jornet, que estan acompanyades per la infermera instrumentista Anna Tarragó i per l’optometrista Carles Pla.

La seva tasca durant aquestes dues setmanes se centra en realitzar visites i intervencions als pacients de l’Hospital Municipal Bolivià Holandès, on aprofiten per seguir amb la formació pràctica del personal sanitari del servei d’oftalmologia. A banda, està previst que realitzin una sessió teòrica sobre retinopatia diabètica a l’Institut Nacional d’Oftalmologia, així com una xerrada de sensibilització sobre salut ocular destinada a la població d’El Alto.

Aquesta és la primera vegada que la madrilenya María Jesús Pérez col•labora amb la Fundació, mentre que la resta d’integrants –tots ells procedents de Barcelona– ja ho han fet en anteriors ocasions. Mireia Jornet va viatjar els anys 2004 i 2005 a Moçambic, on també va estar acompanyada per Anna Tarragó. Aquesta última també ha col•laborat en el projecte del Sàhara (2003), de la mateixa manera que l’optometrista Carles Pla, tot i que en el seu cas l’any 2005.